Aktuell driftinfo

Stärkt regionalt samarbete

I dagarna har vi haft nöjet att mötas med IT Norrbotten AB som driver regionnätet i Norrbottens län.

Som grannar i norr med sammankopplade nät har det alltid varit naturligt för oss att samarbeta och det är otroligt värdefullt att få ses för att diskutera kommande möjligheter och utmaningar.

Vi delar många erfarenheter och har en god dialog för framtidens utveckling av näten och dess drift. Några av de ämnen som berörts är affärssystem, gemensamma affärer, gemensam drift, upphandlingar och inte minst säkerhet.

Ett aktuellt exempel på samarbete är i AC-Nets upphandling av NOC (Network Operations Center). Den handlar om att skapa en ny lösning för driftövervakning i regionnätet och täcker över Västerbottens alla kommuner. Det är ett komplext uppdrag där AC-Net koordinerar upphandlingen.

”Vi har haft ett jättefint utbyte och stöd av IT Norrbotten i att analysera och kravställa för upphandlingen av NOC. Vi har väldigt hög expertis internt men det vässas alltid ytterligare i utbyte med andra experter. ”, säger David Lindström på AC-Net.

”Det känns väldigt naturligt att vi, som är de två nordligaste regionnäten, hittar många gemensamma nämnare i vårt arbete. Vi är jätteglada över att samarbetet fortsätter och stärks nu när vi står inför fortsatt digital utveckling och ökade krav på den underliggande infrastrukturen.”, avslutar Tomas Sundström på IT Norrbotten.

Vi tackar för denna gång och ser fram emot nästa tillfälle!

Inlägg